vrijdag, 13. september 2013 - 19:18 Update: 03-07-2014 0:52

Politie op zoek naar gebruikte mes dood 19-jarige Zweedse

Foto  van forensisch onderzoek | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Bosch

Vrijdag is de 22-jarige verdachte van het misdrijf van dinsdag 10 september in de Leonardus van Veghelstraat voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Die besloot dat hij voor het onderzoek vast moet blijven zitten. Het team dat de dood van de 19-jarige vrouw uit Zweden onderzoekt, zoekt naar bewijs.

Het onderzoek is in volle gang met ongeveer vijftien rechercheurs. Maar de politie roept ook de hulp van de inwoners uit 's-Hertogenbosch in bij het vinden van bewijsmateriaal. Het onderzoeksteam heeft geprobeerd de vluchtroute van de verdachte in beeld te krijgen, toen hij vluchtte na zijn daad. Daar zijn ze niet helemaal uitgekomen. Daarom vraagt het team aan de bewoners van de wijk de Vliert Muntel, maar ook van de omliggende wijken, of ze dinsdag kort na 8.20 uur een man hebben zien lopen in een fel groen sweat-shirt met capuchon op en al dan niet met een witte pet. Hij had een zwarte broek aan en had een zwarte schoudertas ter grootte van een laptop bij zich. Hij droeg deze in zijn hand of onder zijn arm.

Vluchtroute niet bekend

Het kan zijn dat de verdachte lopend is vertrokken. Dan kan hij verschillende kanten op zijn gegaan, bijvoorbeeld richting Station Oost of in de richting van het Centraal Station in de stad. Als dat zo is kan hij verschillende routes gelopen hebben, dus het team richt zich ook op een grote groep mensen die tussen de Leonardus van Veghelstraat en de beide stations woont. Ook er is altijd nog een mogelijkheid dat hij ergens in een auto is gestapt in de omgeving van de plaats delict. Als dat zo is kunnen daar ook mensen getuige van zijn geweest.

Team op zoek naar bewijsmateriaal

Het team is ook op zoek naar verschillende spullen die als bewijs kunnen dienen. De Mobiele Eenheid heeft dinsdag al een stuk van de wijk afgezocht, maar helaas niets gevonden. Om te beginnen is de politie dringend op zoek naar het gebruikte mes, een vrij groot mes. Maar ook de kleren die de verdachte droeg zijn nog niet gevonden, terwijl dat belangrijk bewijsmateriaal kan zijn.

Het gaat om een fel groen sweat-shirt met capuchon, een witte pet en een zwarte broek. De rechercheurs zijn ook nog op zoek naar het mes en de zwarte schoudertas ter grootte van een laptop. Er bestaat de mogelijkheid dat de verdachte zich onderweg van deze spullen ontdaan heeft. Maar omdat zijn vluchtroute niet bekend is, vraagt het team de hulp in van de bewoners in 's-Hertogenbosch.

U kunt helpen

De politie roept mensen op om vanavond of morgen even rond in de tuin, onder de auto en in de kliko of daar de spullen misschien liggen. Maar ook in het plantsoen of in de park in buurt, kijk daar even rond als u bijvoorbeeld uw hond uit laat. Het kost niet veel tijd, maar als de spullen gevonden worden kan het team proberen het bewijs tegen de verdachte rond te krijgen en zo dit ernstig misdrijf oplossen.

Wie deze spullen vindt, wordt verzocht direct contact op te nemen met de politie onder nummer 0900-8844.

Provincie:
Tag(s):