donderdag, 16. mei 2013 - 13:52 Update: 03-07-2014 0:58

Politie zoekt getuigen moord Hoendiep

Foto van plaats delict | Dennis Venema
Foto: Dennis Venema
Groningen

De recherche in Groningen is op zoek naar twee mannelijke getuigen in de zaak van het vermoorde echtpaar uit Aduard. Met betrekking tot het misdrijf hebben zij geen relatie.

Het echtpaar werd op maandag 4 maart als vermist opgegeven. Verontruste familie van het echtpaar waarschuwde de politie toen de twee niet waren thuis gekomen. Het bejaarde echtpaar had een boot te koop staan en zou maandagmiddag een mogelijke koper ontmoeten in Hoogkerk. De politie en de Koninklijke Marechaussee startten een grote zoekactie.

Op dinsdag 5 maart werden de levenloze lichamen van het echtpaar gevonden in het water langs de Energieweg in Hoogkerk. Het bleek dat zij door een misdrijf om het leven waren gekomen. Op woensdag 6 maart jl werd een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord c.q. doodslag op een bejaard echtpaar uit Aduard.  

Op zoek naar twee specifieke getuigen
Op maandag 4 maart, omstreeks 12.30 uur, op U.T. Delfiaweg te Hoogkerk stonden meerdere mensen te kijken naar de berging van een gezonken zeilboot in het Hoendiep. De berging vond op korte afstand plaats van de ligplaats van de motorboot van het echtpaar uit Aduard. Onder de kijkers bevonden zich twee mannen. De politie heeft ze nog niet gesproken en verzoekt de mannen dringend om contact met hen op te nemen.  

 

Provincie:
Tag(s):