dinsdag, 9. april 2013 - 11:58 Update: 03-07-2014 1:00

Politieheli en politieautos achtervolgen gevluchte Rotterdammer

Foto van blauw zwaailicht
Foto: Bon
Rotterdam

Na een achtervolging in de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had geen rijbewijs en moest nog een gevangenisstraf van 90 dagen uitzitten. De achtervolging begon in Rotterdam en eindigde nabij Wolheze.

De 28-jarige bestuurder had zich in het Rotterdamse havengebied verdacht gedragen. Toen agenten hem op de Carnisserbaan in Barendrecht zagen rijden gaven zij hem direct een stopteken. Hij stopte echter niet, maar reed hard weg in de richting van Rotterdam. Tijdens zijn vlucht verloren de achtervolgende agenten hem uit het oog, maar niet lang daarna werd hij wederom gezien, rijdend op de A15 ter hoogte van de Groene Kruisweg te Rotterdam. Op het moment dat de 28-jarige de politie zag verhoogde hij zijn snelheid.

Hoge snelheden

Bij de achtervolging op de snelweg werden snelheden van rond de 200 km/u gehaald. Een politiehelikopter werd ingezet en meerdere politieauto's haakten ter hoogte van Driebergen bij de achtervolging aan. De agenten sloten de verdachte in en konden de snelheid aanzienlijk terugbrengen. De verdachte kwam bij Wolheze, in de buurt van Arnhem, in een berm tot stilstand en werd meteen aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en moest daarnaast nog een gevangenisstraf van 90 dagen uitzitten. Hij is ingesloten op het politiebureau en de politie maakt proces verbaal op voor zijn gevaarlijke weggedrag.
 

Provincie: