zondag, 2. juni 2013 - 21:58 Update: 03-07-2014 0:57

PostcodeKanjer van 18,9 miljoen euro valt in Udenhout

Foto van logo Postcode Loterij | Postcode Loterij
Foto: Archief EHF

De PostcodeKanjer van maar liefst 18,9 miljoen euro is gevallen in Udenhout.

Dat is zondagavond bekendgemaakt in het tv-programma ‘Eén tegen 100’. De gelukkige inwoners waarvan de postcode begint met 5071 en die meespeelden in de meitrekking van de Postcode Loterij, winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Het blijft nog tot en met aanstaande dinsdag spannend in welke straat en op welke volledige postcode de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?
De PostcodeKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 5071 (wijk) winnen met elkaar 9,45 miljoen euro. De andere 9,45 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van één specifieke postcode (cijfers én letters) binnen deze wijk. Om welke postcode dit gaat wordt dinsdagmiddag 4 juni bekendgemaakt. Dan verrassen Postcode Loterij-ambassadeurs Quinty Trustfull en Winston Gerschtanowitz de grote winnaars in Udenhout thuis met een cheque. 

Wijkfeest met optredens van bekende artiesten
Vrijdagavond 7 juni horen de wijkwinnaars uit Udenhout welk bedrag zij per lot ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens het wijkfeest dat de loterij organiseert met optredens van Berget Lewis, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé. 
 
De verdeling van de 9,45 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat in 2013 is opgebouwd. Kanjerpunten zijn spaarpunten. Hoe langer een lot dit jaar meespeelde, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. De locatie en het tijdstip van het feest maakt de Postcode Loterij de komende week bekend via flyers in de wijk en via een vermelding op de website www.postcodeloterij.nl. 

Miljoenenprijzen door het hele land
In 2012 en 2013 reikte de Postcode Loterij in totaal 26 miljoenenprijzen uit. Deze prijzen vielen onder meer in Zenderen, Helmond, Zeist, Twello en Gendringen. Brabantse gemeenten hebben veel geluk in de Postcode Loterij. De afgelopen twee jaar werden, naast Udenhout, PostcodeKanjers uitgereikt in Breda, Cuijk en Nuenen. 
 
Provincie: