donderdag, 18. april 2013 - 18:21 Update: 03-07-2014 0:59

Poulsen sluit loopbaan misschien wel af bij Ajax

Foto van Ajax Arerna | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELFVoetbal) Vooraf werd zijn komst naar Ajax door menig voetbalkenner bekritiseerd.

Maar Christian Poulsen heeft een belangrijke rol gespeeld in het seizoen van de hoofdstedelingen, die gaat uitmonden in de derde titel op rij. "Ik begreep dat veel journalisten me niet als een typische Ajax-speler zagen."

"Ik ben ook iets ouder dan de meeste jongens", vertelt de 33-jarige middenvelder tegenover het ANP. "Maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze." Afgelopen zondag tegen PSV liet de 92-voudig Deens international nog even zijn routine zien. Na enkele minuten kegelde hij al Ola Toivonen en Mark van Bommel omver. "Ze wilden ons met fysieke strijd overrompelen. Dan moet je even laten zien hoe ver ze kunnen gaan."

Na 21 optredens in de Eredivisie heeft Poulsen nog geen enkele gele kaart ontvangen. "Zie je nu wel dat het wel meevalt", stelt hij over de vooroordelen. Hij vindt dat de huidige selectie een hecht team hecht. "Na de winterstop zijn we naar elkaar toe gegroeid. Je ziet dat aan bepaalde automatismen in het veld. Na een wedstrijd gaan we regelmatig met z'n allen wat eten."

"Nu zijn we samen bezig met dat belangrijke duel van vrijdagavond met sc Heerenveen. Want als we verliezen, heeft de zege op PSV geen waarde meer." Poulsen heeft al een flinke serie clubs in zes landen achter de rug. Ajax bevalt hem goed. "Misschien sluit ik mijn loopbaan hier wel af. Mijn vrouw studeert fotografie en mijn drie kinderen hebben het ook fantastisch in Amsterdam. Net als ik. Voor Ajax voetballen en met je fiets door de stad rijden, heerlijk."

  •  
Categorie:
Tag(s):