maandag, 29. juli 2013 - 10:18 Update: 03-07-2014 0:54

Prideboot organiseert kijkdag opbouwen boten canal parade

Foto van politieboot op gaypride | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Amsterdam maakt zich klaar voor de achttiende Amsterdam Gay Pride. Deelnemers aan de wereldberoemde botenparade zijn inmiddels druk bezig met het opbouwen en versieren van hun boten.

Prideboot.nl organiseert vrijdag voor publiek een kijkdag op de plek waar onder andere de Defensie-boot wordt opgebouwd. Op deze boot zal ook minister Hennis-Plasschaert meevaren. 

Het is voor het eerst dat het publiek de kans krijgt te kijken bij het opbouwen van de deelnemersboten. Verschillende deelnemers zijn al begonnen met de voorbereidingen voor de achttiende botenparade. Zaterdag 3 augustus trekken 80 prideboten vanuit het Oosterdok, via de Prinsengracht naar het IJ. Traditiegetrouw staan er honderdduizenden toeschouwers langs de kant om de bonte parade voorbij te zien trekken. Het feestelijke voorproefje is voor iedereen die altijd al eens heeft willen zien hoe kale boten worden getransformeerd tot prachtig uitgedoste feestboten. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 14.00 uur aan de Grasweg 49 in Amsterdam. 

Provincie:
Tag(s):