zaterdag, 21. december 2013 - 17:09 Update: 03-07-2014 0:46

Probleemgezin Leeuwarden voor de kerst al weer op straat

Foto van tent met lamp | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Vlissingen

Het gezin met zes kinderen, afkomstig uit Leeuwarden, staat vlak voor de kerst toch weer op straat.

'Niemand wil ons helpen.' 
Het gezin werd vorige week uit huis gezet en zwerft sindsdien door het land. Moeder Maria Bons (34) is radeloos en zegt: 'Niemand wil ons helpen.' Dit schrijft het Algemeen Dagblad zaterdag.

Het gezin dat vorige week uit huis was gezet in Leeuwarden kon terecht bij een nicht in Vlissingen. Bureau Jeugdzorg ging akkoord met deze tijdelijke oplossing, maar vrijdag liep het al weer spaak. De woningcorporatie vond dat het huis veel te vol was en zodoende moest de familie per direct de woning verlaten. Bons in de krant: 'Ze waren al onderweg om ons op straat te zetten. Daar hebben we niet op gewacht.' Het gezin zwerft nu door het land, trein in, trein uit. Maria Bons heeft de zorg voor een dochter en 5 zoons in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar. Daarbij is haar zoon van 10 geestelijk gehandicapt en zit haar man de gevangenis voor poging tot doodslag. In juni komt hij vrij.

In Leeuwarden is het gezin berucht. Ze verhuisden in vier jaar tijd drie keer binnen de stad en vertrokken met bonje. Volgens de moeder lag dat niet aan het gezin, maar wilde de buurt hen weg hebben. Ze dacht nu onderdak gevonden te hebben in Vlissingen, maar dat liep anders. Twee van haar kinderen kan ze bij familie elders in het land onderbrengen. Voor de rest is het wachten op hulp. In het AD zegt ze: 'Niemand wil ons helpen. Hoe moeilijk is het om ons een huis te geven? Wij staan alweer op straat, in de vrieskou.'

Provincie:
Tag(s):