maandag, 25. november 2013 - 9:46 Update: 03-07-2014 0:48

Producenten-vertrouwen nagenoeg onveranderd

Foto van industrie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De stemming van de ondernemers in de industrie veranderde in november nagenoeg niet t.o.v. oktober. Het producentenvertrouwen kwam uit op -0,4, tegen -0,5 in oktober. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, het oordeel over de voorraden gereed product en de verwachte productie in de komende drie maanden. De ondernemers waren iets positiever over de verwachte bedrijvigheid. Verder waren ze iets minder negatief over hun orderpositie dan in oktober. Hun oordeel over de voorraden daarentegen verslechterde iets.

Producentenvertrouwen industrie

De ondernemers in de industrie zijn in november somberder over de verwachte personeelssterkte dan in de voorgaande maanden. Van hen verwachtte 19,3 procent dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal afnemen. Slechts 6,9 procent van de ondernemers in de industrie rekende op een toename van de personeelssterkte. Met -12,4 was het saldo van positieve en negatieve antwoorden negatiever dan in oktober (-8,4).

Categorie: