donderdag, 13. juni 2013 - 12:06 Update: 03-07-2014 0:56

Provincie Noord-Holland komt met meer oplaadpunten

Provincie Noord-Holland komt met meer oplaadpunten
Haarlem

Om aan de toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland te voldoen heeft MRA Elektrisch een aanbesteding gedaan voor 200 openbare oplaadpunten.

1.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s in de Metropoolregio Amsterdam

De combinatie Nuon/Heijmans is geselecteerd voor de plaatsing, beheer en exploitatie van de oplaadpalen en het leveren van groene stroom aan gebruikers voor een periode van drie jaar.  In juni worden de eerste palen geplaatst. Het is de opmaat voor 1.000 oplaadpunten voor de regio.

Meer oplaadpunten zijn nodig

De groei van elektrische auto’s neemt in Nederland gestaag toe. Er rijden op dit moment 9.000 voertuigen rond en dit jaar komen er nog eens 8.000 nieuwe voertuigen bij. Veel gemeenten in de Amsterdamse metropoolregio hebben aanvragen van bewoners en bedrijven die voor het laden van hun elektrische auto op korte termijn een openbaar oplaadpunt nodig hebben. Het is voor individuele gemeenten meestal geen optie om zelf de oplaadpalen te realiseren. Uitzondering is de gemeente Amsterdam die al met een eigen aanbesteding in hun oplaadpunten voorziet.
 

Provincie: