zaterdag, 23. november 2013 - 21:10 Update: 03-07-2014 0:48

PSV heeft nog zware kluif aan Heerenveen-tiental

Foto van logo PSV
Eindhoven

(Elfvoetbal) PSV is zaterdagavond pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt.

Tegen een tiental van SC Heerenveen werd in de laatste tien minuten een 0-1 achterstand weggewerkt tot 1-1. Voor PSV is het dus nog altijd wachten op de eerste overwinning sinds 6 oktober. En dat terwijl SC Heerenveen-clubtopscorer Alfred Finnbogason vanwege een blessure niet kon meedoen.

Joey van den Berg was degene die na een kwartier de rode kaart ontving. De middenvelder ging hard in op Adam Maher. Het betrof de op één na snelste rode kaart van dit seizoen. Alleen Timo Letschert (FC Groningen) mocht nog sneller gaan douchen. Op voorhand konden er al weinig doelpunten worden verwacht in Eindhoven.

Tot op heden vielen er slechts zeventien doelpunten in het Philips Stadion. Alleen in de thuishavens van Heracles Almelo en Cambuur Leeuwarden vielen nog minder doelpunten. En dat terwijl er vorig seizoen de meeste treffers (75) vielen in het stadion van PSV. SC Heerenveen was in de eerste fase van de wedstrijd vooral aan het tegenhouden.

De Friezen probeerden de linies klein te houden, met twee linies van vier. PSV drong aan, maar deed dit niet met volle overgave. Ola Toivonen kon nog het gevaarlijkst worden, maar echt bibberen deed SC Heerenveen niet. Ook in de tweede helft hield de ploeg van trainer Marco van Basten zich relatief gemakkelijk staande. Langzaamaan begon het zelfvertrouwen van de bezoekers te groeien.

Tien minuten voor tijd leek PSV op een blamage van jewelste af te stevenen. Yanic Wildschut bracht SC Heerenveen toen op 0-1 door de bal tussen de benen van Abel Tamata en Karim Rekik door in het doel te werken. Gelukkig voor de Eindhovenaren wist Florian Jozefzoon de schade nog enigszins te beperken. De vleugelaanvaller zette de 1-1 op het scorebord.

Categorie:
Tag(s):