dinsdag, 10. december 2013 - 9:28 Update: 03-07-2014 0:47

PSV kijkt eerder omlaag dan omhoog

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF

(ElfVoetbal) PSV is bezig aan de slechtste serie in de geschiedenis van de club.

In de laatste zeven wedstrijden werden slechts twee punten verzameld. Hierdoor vinden de Eindhovenaren zich inmiddels terug op plaats tien, slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Het verschil met de onderste drie is daarmee flink kleiner dan het verschil naar de top van de ranglijst. Koploper Vitesse heeft al dertien punten meer. Dat een team uit de traditionele top drie over degradatie moet nadenken, is een vreemd fenomeen, zo vindt ook technisch manager Marcel Brands.

"Je mag niks uitsluiten. Feiten zijn feiten. Aan de andere kant is het een gekke gedachte om zo pessimistisch te zijn als je ziet hoe goed we zaterdag het eerste uur gespeeld hebben. Maar zolang je geen punten haalt, moet je overal rekening mee houden", aldus Brands in De Telegraaf.

De slechte situatie gaat ook Brands aan het hart. "Ik kan heel stoer doen en zeggen dat het me niks doet. Maar het doet me heel veel. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ik heb er ontzettend veel last van en wil alles doen om het tij te keren."

Categorie:
Tag(s):
psv