dinsdag, 2. april 2013 - 9:20 Update: 08-07-2014 0:26

Rapper Ali B coached zangtalenten Voice of Holland

Hilversum

De bezetting voor het aankomende seizoen van ‘The voice of Holland’ is compleet: Ali B wordt de vierde coach.

Hij neemt in de bekende draaiende stoelen plaats naast collega/concurrent-coaches Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en mededebutant Ilse DeLange. De populaire talentshow van RTL 4 wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en bij de liveshows ook Winston Gerschtanowitz. Het vierde seizoen van ‘The voice of Holland’ gaat komend najaar van start.

“Het is gelukt om weer een fantastische groep coaches bij elkaar te krijgen. Ali B geeft met zijn achtergrond ‘The voice of Holland’ een heel nieuwe impuls. Hij heeft de afgelopen tien jaar naam gemaakt met het maken en produceren van hiphop en urban pop en heeft met grote namen samengewerkt, waaronder natuurlijk Marco Borsato. Naast zijn deskundigheid weet hij ook zijn humor en gevatheid als extra wapens in te zetten”, aldus Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland.

Ali B brak in 2004 door met 'Wat Zou Je Doen', samen met Marco Borsato. Daarna volgden vele andere hits zoals ‘Rampeneren’ en ‘Leipe Mocro Flavour’, en won hij onder meer de Popprijs, een Mobo-Award en de Zilveren Harp. Met het programma ‘Ali B op Volle Toeren’ (genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2012), waarvoor hij 24 tracks produceerde, bleek hij als geen ander een bruggenbouwer tussen verschillende muziekstromingen. Het programma leverde hem een eervolle vermelding van de Nipkow-jury en de Zilveren Televizier-Ster 2012 op. Op dit moment begeleidt Ali diverse artiesten onder zijn eigen muzieklabel, SPEC.

‘The voice of Holland’ trekt op de vrijdagavond zo’n 3 miljoen kijkers naar RTL 4. De door Talpa geproduceerde show won vorig jaar de Gouden Televizier-Ring.
Categorie:
Tag(s):