dinsdag, 11. juni 2013 - 9:33 Update: 03-07-2014 0:56

Rechters naar woning waar zwanger nichtje Spong omkwam

Rechters naar woning waar zwanger nichtje Spong omkwam
Foto: Archief EHF
Utrecht

Rechters hebben dinsdag de woning bezocht waar het zwangere nichtje van strafpleiter Gerard Spong in Utrecht om het leven kwam.

De rechtbank had besloten om een schouw te laten plaatsvinden omdat zij ter plaatse een completer beeld kan krijgen van wat er zich in de woning heeft afgespeeld. De 42-jarige Mark van D. wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van de dood van Vivica Spong. Hij zou haar van de trap hebben geduwd en daarna hebben gekeeld.

Bij de schouw waren deskundige aanwezig die technische vragen van de advocaat, officier van justitie en de rechtbank konden beantwoorden. Als de vragen door de deskundigen zijn beantwoord en er worden nog aanvullende onderzoekswensen door de advocaat of officier van justitie ingediend, kan de rechtbank beter beoordelen of de onderzoeken van toegevoegde waarde voor het dossier zijn.

De rechtbank en de advocaat van de verdachte hopen dat door het bezoek aan de plek waar de zwangere vrouw omkwam, een duidelijker beeld is ontstaan over wat er is gebeurd.

Provincie: