zondag, 11. augustus 2013 - 13:34 Update: 03-07-2014 0:53

Reddingboot KNRM net op tijd

foto van reddingsactie KNRM | KNRM
Foto: fbf archief
Lelystad

De Reddingboot Tjepke Ekkelboom van het KNRM reddingstation Lelystad moest zaterdag tijdens een oefening op het Markermeer in actie komen. Een motorboot dat op het IJsselmeer voer had motorpech en dreigde daardoor op de dijk te belanden.

De reddingboot zette direct koers naar het IJsselmeer. Onderweg naar het IJsselmeer werd een spoedschutting aangevraagd bij de Houtribsluis, zo’n spoedschutting zorgt er voor dat de sluis voor de reddingboot openblijft zodat deze snel naar het IJsselmeer kan varen. De motorboot lag zo’n twee kilometer vanaf de sluis. De schipper van het in nood verkerende jacht had zijn anker wel uitgegooid alleen mocht dit niet baten en dreef het jacht steeds verder naar de dijk.

Ter plaatse aangekomen werd direct door de reddingbootbemanning een sleepverbinding gemaakt en werd de motorboot, die inmiddels nog geen meter van de dijk lag, in veiligheid gebracht.

Door het snelle optreden van de reddingbootbemanning werd voorkomen dat de motorboot op de dijk belande. De motorboot werd uiteindelijk naar de DEKO Marina haven gesleept alwaar een monteur klaar stond om het gestrande echtpaar te helpen. 

Provincie:
Blik op 112: