zondag, 31. maart 2013 - 17:19 Update: 03-07-2014 1:01

RKC Waalwijk straft off-day ADO Den Haag genadeloos af

- [ELF-Voetbal] RKC Waalwijk heeft zondagmiddag met grote cijfers weten te winnen van ADO Den Haag. De bezoekers hadden een totale off-day, die genadeloos werd afgestraft: 4-0.

Bij de thuisploeg startte Peter Jungschläger in de basis door een langdurige knieblessure bij middenvelder Imad Najah. Opvallend genoeg zat Teddy Chevalier op de tribune. De clubtopscorer heeft naar verluidt zijn krediet verspeeld bij trainer Erwin Koeman, waardoor Mart Lieder in de basis begon. ADO-trainer Maurice Steijn koos voor zijn vaste basiself. Al na tien minuten spelen benutte Lieder het vertrouwen van zijn trainer. Vleugelspeler Florian Jozefzoon zag zijn collega-aanvaller volledig vrijstaan, waarna de spits het leer simpel binnenschoot (1-0). Enkele minuten later dacht Jozefzoon zijn ploeg ook aan de 2-0 te helpen. Echter vloog zijn poging enkele centimeters over de kruising. Kort voor de rust was het tweede RKC-doelpunt wel een feit. Na slecht uitverdedigen van Tom Beugelsdijk, werkte collega-verdediger Vito Wormgoor het leer achter zijn eigen doelman (2-0). In de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg helemaal op rozen, nadat Robert Braber met een kopbal voor de 3-0 tekende. In de tweede helft viel er veel minder te genieten voor het publiek in het Mandemakers Stadion. RKC koos ervoor om de voorsprong te consolideren, terwijl ADO, dat kampte met een totale off-day, vrijwel niets wist te creëren. Pas in de slotfase maakte de ploeg aanstalten om een eretreffer te maken. In de slotfase was het slotakkoord echter voor RKC. Henrico Drost maakte de afgang voor ADO compleet met de 4-0.