zondag, 27. oktober 2013 - 15:19 Update: 03-07-2014 0:50

Roda in slotfase voorbij tien PSVers

Kerkrade

(ELF-Voetbal) Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis voor een stunt gezorgd. PSV kon de nieuwe koploper in de Eredivisie worden, maar gaf een 0-1 voorsprong in de tweede helft uit handen. De Limburgers wisten in de slotfase met 2-1 te winnen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Namens Roda kreeg Guus Hupperts een mogelijkheid tot scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Przemyslaw Tyton. Na negen minuten gespeeld te hebben kwam de club uit Eindhoven toch op voorsprong. Na een mooie combinatie met Memphis Depay wist Tim Matavz de bal over doelman Filip Kurto te wippen. Ola Toivonen had niet veel later de 0-2 op zijn schoen, maar ditmaal wist de Roda-goalie wel redding te brengen. De Limburgse formatie was zeker niet minder en kreeg ook diverse mogelijkheden om tot scoren te komen. Na een half uur gespeeld te hebben leek Mark Jan Fledderus de gelijkmaker te maken, maar hij lepelde de bal over het PSV-doel. Ook Wiljan Pluim kreeg een gigantische kans, maar wederom was het oud-Roda-doelman Tyton die PSV op de been hield. In de tweede helft kregen beide ploegen diverse kansen, maar tot de zestigste minuut gebeurde er weinig in een verder aantrekkelijke wedstrijd. In de 61ste minuut werd Depay bestraft met geel voor een schwalbe. Vijf minuten later maakte Fledderus de gelijkmaker voor de club uit Kerkrade. Hupperts wist de doelpuntenmaker met een mooie steekpass te bedienen. Depay maakte niet veel later een smerige overtreding op Dijkhuizen, waarna hij met een rode kaart kon inrukken. De thuisclub zette massaal druk op de defensie van PSV, waardoor een overwinning in de lucht hing. Invaller Frank Demouge was dichtbij de 2-1, maar zijn kopbal had de lat als eindbestemming. In de 85ste minuut trok Roda alsnog aan het langste eind. Een afstandsschot van Krisztián Németh belandde in het doel van Tyton. In de slotfase bracht Tyton redding op een vrije trap van Roda. De goalie was enkele minuten buiten bewustzijn en werd vervolgens per brancard het veld afgedragen. Ola Toivonen stond de laatste drie minuten op doel, maar gescoord werd er niet meer. Door de nederlaag neemt PSV de koppositie van FC Twente niet over.