woensdag, 17. april 2013 - 9:15 Update: 03-07-2014 0:59

Roodharige puber nieuwe koning Apenheul

Foto van roodharige koning aap | Apenheul
Foto: WIKIMEDIA
Apeldoorn

In Apenheul heeft zich een bijzondere situatie voorgedaan. Na het overlijden van orang-oetan Karl was het even spannend wie de nieuwe ‘koning’ zou worden.

De afgelopen maanden werd dat duidelijk. Amos heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze roodharige puber is een stoere kerel geworden mét een rode baard! Bovendien is het orang-oetan gebied vernieuwd. Genoeg redenen voor Apenheul om dit op Koningsdag, zaterdag 27 april, te vieren met een Roodharigendag.

Roodharigendag

Iedereen met rood haar, een rode baard mag natuurlijk ook, mag op 27 april 2013 gratis Apenheul bezoeken! Dé gelegenheid om mede-roodharige Amos te ontmoeten in zijn vernieuwde orang-oetan gebied. Aanmelden is niet nodig. Het hebben van rood haar is het entreekaartje voor Apenheul op deze dag.

Leve de koning!

Orang-oetan Amos (12 jaar) heeft afgelopen jaar een nieuwe look gekregen. Door de aanwezigheid van zijn voorganger Karl werd deze ontwikkeling onderdrukt. Het overlijden van Karl was voor Amos hét moment om zich te ontpoppen tot een flinke vent. Brede schouders, armen als bielsen en aan okselhaar geen gebrek… Amos mag met recht ‘koning’ genoemd worden.

Nieuw

Het gebied van de orang-oetans is vernieuwd. Bezoekers zien deze majestueuze dieren dichterbij dan ooit. De dierverzorgers houden dagelijks een presentatie over de orang-oetans. Genoeg redenen om Apenheul snel te bezoeken. Op 27 april is het orang-oetan gebied vanaf 12.00 uur geopend.

Provincie:
Tag(s):