donderdag, 16. mei 2013 - 18:10 Update: 03-07-2014 0:58

‘RTL 5 uitzending met slangen schandelijk’

foto van cobra slang | sxc
Foto: SXC
Hilversum

In een televisie-uitzending met de titel “Killer Karaoke” op donderdag 16 mei nemen kandidaten het tegen elkaar op tijdens (volgens de makers) extreme, komische en pijnlijke zangopdrachten.

De deelnemers moeten bijvoorbeeld bereid zijn hun angst te overwinnen. In deze uitzending worden landslangen ingezet om de angst van een deelneemster te vergroten.

De slangen worden in een bak met ijskoud water gegooid, de bak waarin ook de deelneemster wordt gedompeld. Het gaat om een welbewuste en absolute aantasting van dierenwelzijn. Het Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH) keurt deze handelwijze dan ook met de grootste nadruk af.

Deze behandeling levert voor koudbloedige landdieren een zeer intense stresssituatie op. Ze komen in een voor hen volstrekt ongeschikte omgeving, de plotselinge en sterke daling van de temperatuur leidt in grote mate tot shock en onderkoeling. Hierdoor worden de dieren ernstig in hun gezondheid en welzijn benadeeld. Het gaat hier om regelrechte dierenmishandeling.

Het Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH) acht het verwerpelijk dat in een tv-programma voor een groot en deels jong publiek op deze manier met dieren wordt omgegaan. Daarmee wordt gesuggereerd dat deze volstrekt onwaardige wijze van omgaan met dieren, de norm zou zijn..

 

Provincie:
Tag(s):