maandag, 6. mei 2013 - 17:09 Update: 03-07-2014 0:58

Ruim 800 kg cocaïne van 25,6 miljoen euro tussen groente en fruit

Foto van cocaïne | OM
Foto: Archief OM
Rotterdam

Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie, FIOD en OM, heeft een onderzoek ingesteld naar twee cocaïnevangsten, nadat vorige week bij twee controles ruim 800 kilogram cocaïne werd aangetroffen. Dit meldt het OM maandagmiddag.

Woensdag 1 mei werden bij een douanecontrole 162 pakketten met daarin ongeveer 150 kilo cocaïne aangetroffen. De pakketten waren verborgen in de vloer van een container en werden met behulp van scanapparatuur ontdekt. De container bevatte bananen, bestemd voor een koelopslag in België, en was afkomstig uit Ecuador.

Op vrijdag 3 mei werd tijdens een kwaliteitscontrole van een partij cassave opnieuw een partij cocaïne aangetroffen. Bij de controle in een koelhuis in Schiedam werd ontdekt dat de dozen naast cassave ook pakketten cocaïne bevatten, waarop de politie en Douane werden gewaarschuwd. In totaal werden er 680 pakketten met per stuk ongeveer 1 kilogram cocaïne uit de dozen gehaald. De cassave kwam uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Frankrijk.

Het HARC team heeft beide zaken in onderzoek. De cocaïne, ter waarde van ongeveer 25,6 miljoen euro, is vernietigd. 

 
Provincie:
Tag(s):