donderdag, 25. april 2013 - 16:33 Update: 03-07-2014 0:53

Run op benzinemotoren door plannen oldtimers

Foto van benzinemotor | SXC
Foto: SXC

Door de nieuwe plannen van staatssecretaris Weeker om de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers aan te passen, is er sinds donderdagmorgen een ware run ontstaan op benzinemotoren.

Door de mogelijke wijziging kunnen bezitters van een oldtimers, die ouder zijn dan 26 jaar en een benzinemotor hebben, in aanmerking komen voor het betalen van een kwart van de normale wegenbelasting. Voor auto's die op diesel rijden of lpg is er geen overgangsregeling totdat het voertuig 40 jaar oud is. Hierdoor zal de bezitter het volledige bedrag aan motorrijtuigenbelasting moeten worden betaald. Uitgezonderd hiervan zijn bezitters van een bedrijfswagen en motorfietsen.

Bij een garagebedrijf in Tilburg gespecialiseerd in Land Rovers, staat sinds vanmorgen de telefoon roodgloeiend. Bezitters van een Land Rover op diesel willen graag een benzinemotor laten inbouwen en nog voor 2014 laten keuren door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Niet alleen rijders van Landrover zijn massaal op zoek naar een benzinemotor. Ook bezitters van een oude Mercedes willen graag een andere motor in hun voertuig zo blijkt na een belronde. Voor bezitters van een auto op LPG is het eenvoudiger. Het (laten) verwijderen van de LPG installatie volstaat.