vrijdag, 3. mei 2013 - 20:28 Update: 03-07-2014 0:58

Ruzies LA The Voices; voor Gordon is de maat vol

Hilversum

Gordon heeft zich vrijdag in een open brief gericht tot de vier bandleden van LA the Voices.

Voor de zanger, die de mannenband drie jaar geleden zelf oprichtte, is 'de maat vol' nu hij volgens eigen zeggen, nadat hij zich onlangs heeft teruggetrokken uit de groep, voor 'zoveelste keer weer word beschuldigd van ‘ruzie maken’ of ‘slavernij’ en ‘schrikbewind’, slechts enkele woorden die ik opsom uit jullie berichten en jullie quotes aan de pers', aldus Gordon.

Lees hier de complete tekst van de open brief

Beste Remko, Richy, Roy en Peter,


Toen ik bijna 3 jaar geleden het idee had om deze formatie op te richten deed ik dat met heel mijn hart. Vier geweldige zangers de kans geven om zich aan een heel groot publiek te mogen presenteren samen met mij. Mensen die wel al wat bühne ervaring hadden maar nog nooit echt doorgebroken waren. Ik zelf zou een stap terug doen om in de groep als bandlid te fungeren, qua gage ben ik er ook flink op achteruit gegaan. Het was niet eenvoudig maar deed dat met heel veel plezier en toewijding zoals ik eigenlijk alles doe in mijn carrière.

Dat het LATV verhaal zo’n bitter einde zou krijgen is dan ook bijna niet te verteren. Ik wilde de band in goede doen achterlaten en jullie juist stimuleren om verder te gaan en LATV te blijven. Buiten alle tijd, energie en enthousiasme die ik in de groep heb gestopt kon ik ook muzikaal mijn ei kwijt met de muziek die ik het liefste zou maken. Ik heb jullie alle ruimte gegeven om jezelf binnen de groep te ontwikkelen, we droomden van internationaal succes en reisden de hele wereld over.

Het kon allemaal niet op, eigen stylistes, fotografen, make up artists, een buitengewoon luxe tourbus en alles kon en was mogelijk Ik heb jullie leren kennen als hele gedreven persoonlijkheden, ook mannen die bereid waren iets harder te lopen voor het succes want we voelden allemaal dat we goud in handen hadden. Ik ben van jullie gaan houden en beschouwde jullie als ‘familie’. Ik ben met alles transparant geweest in het overleggen van cijfers of andere gegevens. Ik zou nooit iemand financieel willen benadelen, dat zit niet in mijn aard want bij mij duurt eerlijkheid het langst.

Ik stuur een open brief aan de media omdat ik voor de zoveelste keer weer word beschuldigd van ‘ruzie maken’ of ‘slavernij’ en ‘schrikbewind’ zijn slechts enkele woorden die ik opsom uit jullie berichten en jullie quotes aan de pers. Ik weet dat ik ten alle tijden te goeder trouw heb gehandeld, jullie juist heb geholpen in plaats van belemmerd . Ik ben dan ook diep geraakt door jullie aantijgingen en zag dan ook af van verdere stappen of een gang naar de rechter maken met mensen waar ik zo om gegeven heb.

Op mijn voorstel van afgelopen week waarin ik aangeboden heb helemaal voor niets afstand te doen van de naam, de kleding en de orkestbanden zijn jullie niet ingegaan en jullie willen dus de juridische weg bewandelen. Voor mij is hiermee de maat vol en wil ik dat Nederland weet hoe jullie met mij en met mijn droom zijn omgegaan. Nadat jullie mij weken hebben genegeerd, en in mijn herstel periode niet eens gevraagd hebben hoe het überhaupt met mij was maar alleen maar bezig geweest met jullie eigen belang is voor mij de grens bereikt.

Met zulke vrienden heb je eigenlijk geen vijanden meer nodig. Wat ik heel schrijnend vind is dat ik jullie toe heb gelaten in mijn privé bestaan en mijn leven en dat jullie dreigen om bepaalde zaken openbaar te maken als ik niet toegeef aan jullie eisen en die gaan eigenlijk alleen maar om geld blijkt nu. Ik zwicht niet voor dit soort dingen want ik heb niets te verbergen maar ik deed deze stap puur uit zelfbehoud omdat ik het zo zat ben om elke dag wel ergens te lezen wat voor ‘klootzak’ ‘ruziemaker’ of ‘talentloos varken’ ik ben.

Ik ben een mens, met een hart en heel veel gevoel en ik kan het gewoonweg niet meer aan dat zelfs de mensen die ik mijn vrienden waande mij dit soort dingen aandoen.Ik ben mentaal gebroken geraakt van wat er de laatste paar weken is gebeurd. Ik weet dat ik een harde werker ben, dat ik heb gevochten om te zijn waar ik nu ben en dat ik simpelweg ondernemer moest zijn en zakelijk gezien gewoon recht had op een vergoeding naar aanleiding van de tonnen die ik heb geïnvesteerd in dit hele project.

Was de oorspronkelijk afgesproken 1 euro per CD en 500 euro per optreden teveel gevraagd? Dat ik nog betrokken wilde blijven creatief gezien om het merk LATV te waarborgen en garant te staan voor de hits die ik nog had kunnen en willen schrijven? Is dat echt een reden dat je iemand door het slijk moet halen die zo zijn nek heeft uitgestoken en jullie heeft gebracht waar je nu bent? Voor mij was het deze ellende niet meer waard dus met liefde had ik afstand gedaan van mijn droom, mijn naam, mijn idee ,mijn investering en mijn liedjes.

En mochten jullie in de kleding die inmiddels bestaat uit een mega garderobe welke ik door sponsoring rond heb gekregen gewoon optreden. Het enige wat ik dan aan jullie had gevraagd is rust en respect voor mijn persoon, want jullie zijn alle grenzen van wat betamelijk is bij mij overschreden. Met jullie beslissing om het gedane voorstel te weigeren is de toon gezet voor mij. Dit had ook gewoon onderling kunnen worden uitgesproken als jullie mij gewoon gebeld hadden en gereageerd op mijn belletjes,mails en sms verkeer waarin zowel mijn manager als ik vele malen om hebben gevraagd. 

Bij deze een oprecht excuses aan alle fans van LATV die wij zo hebben moeten achterlaten in vertwijfeling.


Gordon

 

Categorie: