zaterdag, 16. november 2013 - 9:09 Update: 03-07-2014 0:49

SBS komt over twee jaar met gokkanaal

Foto van gokspel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Volgend jaar komt SBS met een vierde zender.

Deze zender begint als vrouwenzender maar wordt in 2015 omgebouwd tot gokzender. Dit schrijft het Algemeen Dagblad (AD) zaterdag. Het plan voor het lanceren van een vierde kanaal van SBS Broadcasting (dat al bestaat uit SBS6, Veronica en Net5) wordt beschreven in het Strategisch Plan 2014-2016 en is in bezit van de krant.

Gokken

Vanaf 2015 mag er weer gegokt worden van de regering en daar wil SBS op inspelen. Het gokkanaal moet het tv-bedrijf van Sanoma en John de Mol aan extra inkomsten helpen en de tegenvallende inkomsten van andere zenders compenseren. SBS hoopt in twee jaar zo'n 19 miljoen euro op te halen.

'Slimme strategie'

Voormalig topman van Endemol en huidige NTR-baas Paul Römer vindt het 'een sllimme strategie'. Hij lanceerde zelf belspelletjes tot ze in 2007 aan banden werden gelegd. Römer in  het AD: 'Reken maar dat FOX dit ook wil doen. Sport en gokken gaan natuurlijk heel goed samen.' Slim ook, want het is spotgoedkoop op te zetten’, vervolgt Römer. ‘Je hebt een groen wandje, een jonge en wat onbekendere presentator en dat was het wel. Je hebt communicatiekosten voor bijvoorbeeld KPN, het prijzengeld en de rest is winst.’ Behalve aan belspelletjes denkt SBS bijvoorbeeld ook aan poker. Kijkers zouden online tegen betaling verder kunnen spelen.

Slecht imago

Het besluit om er een gokzender van te maken zou pas na lange debatten zijn genomen., zo meldt RTL Nieuws. Er zou twijfel zijn omdat gokken de zendergroep een slecht imago zou kunnen geven.

Provincie:
Tag(s):