vrijdag, 1. februari 2013 - 18:08

Schade aan wegdek Zaandam leidt tot verkeerschaos Amsterdam

Zaandam/Amsterdam

Er is vrijdagmiddag schade ontstaan aan het wegdek van de A8 bij Zaandam, waardoor de rechterrijstrook vanuit Amsterdam naar Zaanstad is afgesloten tussen het knooppunt Zaandam en de brug over de Zaan.

'Dit leidt tot een verkeerschaos rond Amsterdam', meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) vrijdag.

Op de A8 stond al gauw een file terwijl die er op andere dagen nauwelijks staat. Weggebruikers die vanaf de ring van Amsterdam (A10) komen kunnen daarom maar moeilijk de A8 op.

Zowel het verkeer op de binnenring van de A10 als op de buitenring loopt vast. Om 17.10 uur stond daardoor op de binnenring voor de Coentunnel 4 kilometer file en op de buitenring stond voor het knooppunt Coenplein 3 kilometer verkeer stil. Verwacht wordt dat deze files nog verder zullen gaan toenemen.

De reparatie van het wegdek is gestart, maar volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat kan het nog tot 18.15 uur gaan duren voordat het verkeer weer van de rechterrijstrook gebruik kan maken.

Aanrijding buitenring A10
Tot overmaat van ramp gebeurde er rond 17.15 uur ook nog eens een aanrijding op de buitenring van de A10 waardoor de volledige rijbaan is afgesloten tussen Amsterdam-Tuindorp-Oostzaan en Amsterdam-Hemhavens.

'Wie richting Den Haag wil en vast staat op de buitenring van de A10 kan het beste de snelweg verlaten en via de Zeeburgertunnel naar Den Haag rijden. Door de afsluiting loopt ook de A8 richting Amsterdam vol. Het verkeer kan geen kant op', aldus de VID.
Provincie:
Tag(s):