zaterdag, 21. december 2013 - 19:48 Update: 03-07-2014 0:46

Schade door ontploffing extreem zwaar vuurwerk

Foto van illegaal vuurwerk | Politie
Foto: Politie

Bij het onschadelijk maken van illegaal vuurwerk door de EOD zijn zaterdagavond in Zwartewaal (bij Rotterdam) ruiten gesneuveld.

Volgens de politie zijn er vijf meldingen van schade binnengekomen. In vier gevallen ging het om beschadigde ruiten, in het vijfde geval om schade aan een schuur in aanbouw. Het vuurwerk werd onschadelijk gemaakt in de Put van Heenvliet, dat tussen Zwartewaal een Heenvliet ligt. Een politiewoordvoerder in de Telegraaf: 'Daarnaast zullen veel mensen de wenkbrauwen hebben gefronst vanwege de knal.'  Op Twitter lieten inwoners van Rozenburg en Maassluis, aan de andere kant van de Nieuwe Waterweg, weten de knal te hebben gehoord.

Het vuurwerk dat in een woning in Heenvliet werd gevonden mag eigenlijk de naam vuurwerk niet hebben. Volgens de politie is het extreem zwaar tegen explosieven aan. Vijf woningen werden ontruimd. De bewoner van de woning waar het vuurwerk werd gevonden, een 63-jarige man, is aangehouden. Nog niet al het vuurwerk is tot ontploffing gebracht. Een deel gaat terug naar de vindplaats, waar het vannacht wordt bewaakt.  Daarom moeten zeven buurtbewoners in verband met de vuurwerkvondst, die vrijdag werd gedaan, voor de tweede nacht ergens anders slapen.

Provincie:
Blik op 112: