donderdag, 25. april 2013 - 12:23 Update: 03-07-2014 0:59

Scheidsrechters willen andere kampioenen dan Ajax en Barcelona

Foto van rode kaart voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal) De competitie in de Eredivisie had allang en breed beslist kunnen zijn. "Maar het zijn de scheidsrechters die het erg spannend maken." Dat zegt Sjaak Swart.

Mister Ajax doet zijn woorden voor ELF Voetbal TV. "Als je de wedstrijd van afgelopen vrijdag van Ajax tegen sc Heerenveen terugziet. Ajax had drie penalty's moeten krijgen. Al gaf je er slechts één. Dan had het er nu een stuk beter voorgestaan."

De voormalige vleugelspits trekt de lijn door naar FC Barcelona, dat dinsdagavond met liefst 4-0 onderuit ging bij FC Bayern München in de halve finale van de Champions League. "De scheidsrechters kennen twee goals toe, die onterecht waren. Zelfs bij de welpen zie je dat één doelpunt buitenspel is en de ander een free-kick. Er heerst een haat tegen Barça. Ze kunnen voor de vijfde keer kampioen worden, Ajax voor de derde keer."

"Alles wijst erop dat het ze niet gegund wordt. Ze zien liever een keer een andere ploeg kampioen worden. Dat kan ik wel begrijpen, maar dat is niet eerlijk." Van FC Bayern München was Swart niet onder de indruk. "Ze hebben niet aangevallen. Telkens op eigen helft teruggetrokken en gewacht op een fout van Barcelona."

Swart vertelt ook op welke manier hij het huidige Ajax ziet groeien en waarom zaterdag tegen NAC Breda geen puntenverlies geleden gaat worden. Waarom de handsballen van FC Barcelona-spelers dinsdagavond niet goed waren voor een strafschop en hij heeft een verrassende uitspraak over welke ploeg hij hoopt dat er tweede gaat worden in de Eredivisie. Het volledige interview met Sjaak Swart is hierboven terug te zien.

Categorie:
Tag(s):