zondag, 24. november 2013 - 17:10 Update: 03-07-2014 0:48

Schokkend Groningen keert niet terug aan dialoogtafel gaswinning

Foto van gaswininstallatie | FBF
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

De actiegroep Schokkend Groningen heeft besloten om niet meer deel te nemen aan de dialoogtafel over de gevolgens van de aardgaswinning in Groningen. Volgens de actiegroep zij de NAM, de Staat en het KNMI niet meer te vertrouwen.

'Decennia lang zijn de Groningers belogen, bedrogen en bestolen. Nooit is er geprobeerd een dialoogtafel op te starten in het verleden, geld ging en gaat nog steeds voor alles bij de NAM en de Staat', aldus Schokkend Groningen. Het heeft voor de vrijwillige actievoerder dan ook geen zin meer om nog meer onbetaalde uren te steken aan een dialoogtafel die nog jaren kan voortslepen. Wat Schokkend Groningen betreft is het tijd voor actie.

Wanneer men wil dat Schokkend Groningen weer aan de onderhandelingstafel deel neemt, zullen er volgens hen eerst een aantal zaken geregeld moeten worden. Dit door bijvoorbeeld door mensen die willen verhuizen op een correcte manier te laten verhuizen. 'Er zijn bij Schokkend Groningen op dit moment 25 aanmeldingen binnen van mensen en families die willen verhuizen, snel weg uit het aardbevingsgebied, onder andere veel mensen met psychische klachten.'

 

Provincie:
Tag(s):