zondag, 29. december 2013 - 14:19 Update: 03-07-2014 0:46

Schumacher in coma na ski-ongeval, toestand kritiek

Foto van skies in de sneeuw | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Formule 1-legende Michael Schumacher is bij het skiën in de Franse Alpen ten val gekomen en tegen een rots gebotst. Daarbij heeft hij ernstig hoofdletsel opgelopen.

Schumacher werd eerder vandaag met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Moutiers overgebracht. Het Duitse blad Bild meldt zondagavond op bronnen van de Franse krant "Le Dauphiné Liberé" dat de gezondheidsituatie van Formule 1-coureur is verslechterd. Volgens Franse berichten zou Schumacher een hersenbloeding hebben gehad. Inmiddels laat de kliniek in Grenoble, waar Schumacher vanmiddag uiteindelijk naar toe is overgevlogen weten dat de toestand van Schumacher kritiek is. Volgens een verklaring van zijn management ligt de Formule !-coureur in coma, zo meldt de Volkskrant. Eerder vanmidag verklaarde Gernignon Christophe Lecomte, directeur van het ski-resort in Méribel, dat de verwondingen mogelijk mee leken te vallen. Schumachers vrouw en kinderen zijn bij hem.

De 44-jarige Schumacher was zondag bij het dorp Meribel met zijn zoon aan het skiën, toen hij ten val kwam en met zijn hoofd tegen een rotsblok viel. Hij droeg een helm. Volgens reddingswerkers ''was Schumacher in shock en een beetje door elkaar geschut, maar was wel bij bewustzijn''. 

Categorie: