zondag, 23. juni 2013 - 13:37 Update: 03-07-2014 0:56

De seksuele saboteurs op een rij

Foto van vrijende vrouw | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Seksuele saboteurs kunnen de drift om te vrijen met onze partner volledig blussen. Dit zijn er meer als men denkt. HLN.be heeft de meest voorkomende voor ons op een rij gezet.

Stress
Stress kan het gevoel ons sexy te voelen doen verdwijnen. We kunnen hier gelukkig veel aan doen. Probeer zo snel mogelijk de boosdoener te ontmaskeren. Dit kan zijn stress op het werk, thuis of binnen je relatie.

Medicatie
Een groot aantal medicijnen kan het libido als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Vooral antidepressiva en bloeddrukpillen zijn de boosdoener. Ook chemo en HIV-medicatie zijn seksremmers. Raadpleeg de arts om te kijken of andere medicijnen de seksdrift niet remmen. 

Kinderen
Met de komst van kinderen verdwijnt het gevoel voor een stevige vrijpartij niet, maar het ontbreekt ons dan meestal aan de tijd hiervoor. Als je jonge telg nog regelmatig een dutje doet, maar hier dan gebruik van. Op latere leeftijd kan het inschakelen van een oppas uitkomst bieden om meer tijd aan elkaar te besteden. 

Problemen in de relatie
Wrijving binnen de relatie is één van de grootste seksremmers. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een fikse ruzie wordt goedgemaakt met een vrijpartij. Slechte communicatie of een vertrouwenscrisis kan het seksleven volledig lam leggen. 

Alcohol
Eén of twee glazen alcohol kan de drempel verlagen om lekker intiem te zijn met je partner. Maar zo als bijna altijd schaad overdaad. Naast dat een dronken partner negen van de tien keer niet aantrekkelijk is, kan de alcohol van invloed zijn op de prestaties.

Slaaptekort
Een tekort aan slaap is niet bevorderlijk voor het seksleven. Door slecht slapen, te laat op bed of 's nachts vaak wakker worden zijn rechtstreekse seksleven saboteurs.  

Categorie:
Tag(s):