zondag, 1. september 2013 - 14:54 Update: 03-07-2014 0:52

Situatie 11-jarige jongen nog kritiek na ongeval rally Amsterdam

Foto van ongeval rally | FBF
Foto: fbf
Foto van ongeval rally | FBF
Foto: fbf
Foto van ongeval rally | FBF
Foto: fbf
Foto van ongeval rally | FBF
Foto: fbf
Foto van ongeval rally | FBF
Foto: fbf
Amsterdam

Bij de RallyPro Amsterdam Short Rally is een vrouw om het leven gekomen en zijn drie personen zwaargewond geraakt nadat een rallywagen het publiek in reed.

Omstreeks 13.45 uur reed een deelnemende auto het publiek in en raakte meerdere personen. De vrouw overleed op de plaats van het ongeval aan haar verwondingen. Een jongen van 11 jaar raakte zwaargewond en is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Een andere vrouw en een man raakte eveneens gewond en zijn met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. 

De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Tilburg, wordt door de politie gehoord. Ook de bijrijder, een 25-jarige man uit Amersfoort, zal door de politie worden gehoord.  

Eerder ongeval tijdens rally in Amsterdam
Het is niet voor het eerst dat er iemand gewond raakt tijdens de rally in Amsterdam. Op 5 september 2010 werd een vrouwelijke marshall geschept door een deelnemende auto. De vrouw liep het circuit op om andere deelnemers te waarschuwen voor een ongeval die kort hiervoor had plaatsgevonden. Een bestuurder zag de vrouw te laat waardoor zij door het voertuig werd geschept. Het slachtoffer is toen met ernstig beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. 

Kritiek

'De situatie van het 11-jarig jongetje die zondag bij de rally in Amsterdam werd aangereden, is nog steeds kritiek', aldus de politie maandag.

Medeleven aan slachtoffers

Het Rally Team Van der Heijden heeft op zijn site zijn medeleven betuigd aan alle slachtoffers van het ongeluk gisteren bij de Rally. Op de site is te lezen: 'Ons medeleven gaat uit naar alle slachtoffers van het tragische ongeval in Amsterdam, Rally Team van der Heijden.' 

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):