maandag, 1. juli 2013 - 11:05 Update: 03-07-2014 0:55

In slaap gevallen automobilist rijdt voetgangers aan

foot van geschepte voetgangers | Alex Hoogman
Foto: Bart Meesters

Twee voetgangers raakten op zondagmiddag 30 juni zwaargewond toen zij door een automobilist werden aangereden.

Rond 16.05 uur wandelden een 45-jarige vrouw uit Reeuwijk en een 53-jarige man uit Huizen over het fietspad van de M.A. Reinaldaweg in de richting van Linschoten. Over de rijbaan reed een 60-jarige automobilist uit Woerden, komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Linschoten. In een bocht naar links reed de automobilist rechts de berm in, belandde op het fietspad en reed daar de twee voetgangers aan. Beiden raakten zwaargewond.

Traumahelikopter

Een getuige sprak enkele honderden meters verderop agenten aan, die toevallig op dat moment vanuit de richting van Montfoort kwamen. Zij gingen direct naar de plaats van het ongeval. Gezien de ernst van de aanrijding lieten zij twee ambulances, een traumahelikopter en meerdere politie-eenheden ter plaatse komen. De ambulances brachten beide slachtoffers over naar het UMC in Utrecht.

Onderzoek

Agenten hielden de automobilist aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij verhoord. De Woerdenaar gaf aan dat hij vermoedelijk achter het stuur in slaap was gevallen. Door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Provincie:
Tag(s):