vrijdag, 5. juli 2013 - 18:27 Update: 03-07-2014 0:55

Slachtoffer zwaar ongeval A15 Andelst overleden

Foto van ambulance ziekenhuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Andelst

Een 22-jarige man uit Herveld die zondag 30 juni zwaargewond raakte bij een ernstig ongeval op de A15, ter hoogte van Andelst, is afgelopen woensdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie heeft het onderzoek naar het ongeval bijna afgerond.

Vier auto's kwamen die nacht rond 03.00 uur met elkaar in botsing en meerdere mensen raakten gewond, waaronder één zeer ernstig, drie ernstig en zeven anderen licht. Bij het ongeval waren ook vijf Denen betrokken; zij zijn na controle in het ziekenhuis in een hotel ondergebracht.

De man uit Herveld botste als eerste om onduidelijke reden achterop een trailer met boot, die achter het voertuig waar de Denen inzaten hing. Na deze botsing stapten de betrokkenen, waaronder de 22-jarige man, uit hun voertuigen.

Vervolgens onstond, mede omdat de verlichting van de bij de eerste aanrijding betrokken voertuigen door de klap niet meer brandde, nog een aanrijding met twee achteropkomende auto's. Hierbij werd de op dat moment buiten zijn voertuig staande 22-jarige man aangereden en raakte hij zwaargewond.

De bij het ongeval betrokken voertuigen liepen allemaal schade op. Ook kwam de boot die op de trailer lag op het wegdek terecht. De weg was langere tijd afgesloten in verband met bergings- en herstelwerkzaamheden.

De Verkeersongevallendienst van de politie stelde een uitgebreid sporenonderzoek in naar de aanrijdingen en van alle betrokkenen zijn verklaringen opgenomen. Het onderzoek bevindt zich nu in de afrondende fase.