maandag, 18. maart 2013 - 17:30 Update: 08-07-2014 0:26

SM-club Universiteit Gent 1-aprilgrap of toch waar??

Gent/België

De Belgische studentenvereniging Kajira van de universiteit van Gent (UGent) claimt maandag de officiële erkenning te hebben gekregen voor hun sm-vereniging.

Kajira, zoals de studentenvereniging heet, richt zich op studenten met interesse in bdsm. Vandaag haalde ze haar officiële erkenning binnen, zij het onder voorwaarden.

Met de finale handtekening van Marc Bracke, directeur studentenvoorzieningen, heeft de UGent de aanvraag tot erkenning van studentenvereniging Kajira voorwaardelijk goedgekeurd.

Kajira richt zich op studenten met interesse in bdsm en stelt zich als doel het thema meer sociaal aanvaard te maken en geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden om gelijkgestemden te ontmoeten.

Erkenning onder opschortende voorwaarden
Kajira wordt erkend onder de koepel van het Werkgroepen en Verenigingen Konvent (WVK) van de UGent dat thematische en pluralistische studentenverenigingen groepeert.

Het WVK beoordeelde de aanvraag van Kajira positief. De afdeling Juridische Zaken, die bijkomend advies van strafrechtexperten inriep, oordeelde eerder al dat de aanvraag voldoet aan alle voorwaarden opgenomen in het Reglement betreffende de studentenverenigingen.

De UGent legt Kajira volgende erkenningsvoorwaarden op:
- de vereniging mag zelf geen bdsm-activiteiten/praktijken organiseren
- de vereniging mag bdsm-gerelateerde activiteiten niet uitoefenen of inrichten op openbare plaatsen (de ruimten in de gebouwen van de Universiteit Gent, welke erkende studentenverenigingen voor hun activiteiten mogen gebruiken, hier uitgezonderd)
- de activiteiten van de vereniging mogen enkel opengesteld worden voor meerderjarigen

Deze voorwaarden moeten voorzien worden in de statuten van de vereniging. Het gaat hierbij om opschortende voorwaarden, zijnde dat de erkenning van Kajira ingaat zodra de aanpassing van de statuten cf. de hiervoor vermelde voorwaarden is doorgevoerd.

Persbericht Universiteit Gent
In het persbericht dat de universiteit vandaag de wereld in stuurde, beklemtoont ze dat de erkenning niet betekent dat de universiteit de ‘ideologie’ van Kajira deelt: “De UGent ondersteunt studentenverenigingen en geeft hen grote autonomie binnen het convent waarvan ze deel uitmaken.”

Over twee weken is het wel 1 april dus even afwachten........
Categorie:
Tag(s):