vrijdag, 21. juni 2013 - 12:20 Update: 03-07-2014 0:56

Smokkelaars verstoppen 50 kilo drugs in oldtimer

foto van oldtimer | OM
Foto: OM
Smokkelaars verstoppen 50 kilo drugs in oldtimer
Rotterdam

De politie heeft een partij van 50 kilo cocaïne onderschept die zat verstopt in een oldtimer uit Uruguay die werd ingevoerd in Nederland. 'Drie mannen zijn in verband met de vondst aangehouden', meldt het Openbaar ministerie (OM) vrijdag. .

De oldtimer kwam uit Uruguay in een container naar Rotterdam. Daarvandaan werd de container vervoerd naar een expeditiebedrijf in Amsterdam. Dinsdag werd de auto afgehaald door de man die de auto wilde invoeren, een 69-jarige Amsterdammer. De man werd vergezeld van twee mannen uit Uruguay van 48 en 34 jaar.

'De cocaïne zat in een speciale ruimte achter de achterbank van de auto. De mannen werden aangehouden in een loods in Amsterdam toen ze bezig waren die ruimte te ontmantelen', aldus het OM. De drugs,
met een waarde van bijna 2 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd. De auto is in beslag genomen en zal via Domeinen Roerende Zaken worden verkocht. In de loods waren nog twee andere oldtimers. Daarop is vooruitlopend op de ontnemingsvordering beslag gelegd.

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het onderzoek wordt voortgezet.

 

Provincie:
Tag(s):