woensdag, 5. juni 2013 - 13:17 Update: 03-07-2014 0:57

Sneijder baalt van afscheid Van Gaal bij Oranje

Foto van wij houden van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Hij betreurt het besluit van bondscoach Louis van Gaal.

Wesley Sneijder vindt het geen fijne gedachte dat de keuzeheer volgend jaar na het WK in Brazilië afzwaait. "Laten we hopen dat we in 2014 positief afsluiten met de beker.""Dan is het sowieso voor hem de juiste keuze geweest weg te gaan", vertelt de 28-jarige middenvelder tegenover NUsport.

De spelersgroep van Oranje had hij niet vooraf ingelicht. Maar zijn tweejarige contract deed wellicht een belletje rinkelen. "In dat opzicht was het logisch. Wij waren hier niet van op de hoogte, maar dat hoeft ook niet."


"Het is wel jammer als je kijkt naar de discipline in het team en hoe iedereen daarmee bezig is. We zijn toch een andere weg ingeslagen." Sneijder had graag gezien dat Van Gaal was gebleven. "Je probeert vastigheid te creëren bij het Nederlands elftal. Natuurlijk is dat moeilijk, omdat je weet dat trainers komen en gaan in het voetbal."

Van Gaal maakte Sneijder aanvoerder. "Dat vergeet ik nooit meer. Ik heb in het verleden ook wel vertrouwen gehad van trainers, maar dit maakt me supertrots. Ik heb al eerder uitgesproken dat er een stukje frustratie bij mij zit dat ik het vertrouwen niet heb kunnen terugbetalen."

Van Gaal gaf vrijdag nog aan zich zorgen te maken om de speler van Galatasaray en dan met name om zijn fitheid. "Dat hebben we onderling ook besproken. Dat is een duidelijk verhaal. Daar moeten we keihard aan gaan werken. Ik heb een heel seizoen om dat recht te breien", aldus Sneijder tegenover de website van het sportmaandblad.

Sneijder vindt Van Gaal de ideale trainer om dat te doen. "Hij eist veel van zijn spelers. Dat is alleen maar goed. Hij heeft er successen mee behaald, dus dan moet je luisteren en aan de bak. Dat houdt iedereen scherp en fit. Daar moeten wij met zijn allen in mee. Tot nu toe gaat het allemaal geweldig."

Categorie: