zondag, 10. februari 2013 - 21:29

Speurhond vindt auto-inbrekers

Nijmegen

Zaterdagnacht rond 05.00 uur heeft een politiehond met zijn bazin in Nijmegen twee auto-inbrekers getraceerd in de achtertuin van een woning.

Het duo had zich verschanst voor speurende politieagenten, die een melding van inbraak in een auto onderzochten. De verdachten zijn 23 en 26 jaar oud en afkomstig uit Litouwen.

Op de Vossenlaan in Nijmegen werd ingebroken in een personenauto; het signalement en de looprichting van verdachte personen werd daarbij door de melder doorgegeven.
Politieagenten troffen in de opgegeven straat twee onbewaakte Gazelle fietsen aan; in de fietstassen zaten twee navigatiesystemen. Hierop zijn de brandgangetjes in de buurt onderzocht met de hulp van de politiehond. Deze speurneus sloeg aan; toen de agent over de schutting keek trof hij beide verdachten aan. Twee navigatiesystemen en twee fietsen zijn met beide aangehouden verdachten meegenomen naar het politiebureau.

Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van auto-inbraak en zijn in verzekering gesteld. De 26-jarige verdachte is aan de vreemdelingenpolitie overgedragen; hij is ongewenst vreemdeling. De 23-jarige verdachten blijft ook langer vastzitten; hij heeft meerdere antecedenten in heel Nederland.
Provincie:
Tag(s):