vrijdag, 24. mei 2013 - 8:29 Update: 03-07-2014 0:57

Spontaan ontstaan sneetje halsslagader grensrechter mogelijk doodsoorzaak

Foto van grensrechter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Almere

Een spontaan ontstaan sneetje in de halsslagader zou mogelijk de doodsoorzaak kunnen zijn geweest van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dit meldt de Volkskrant vrijdag.

Tot die conclusie komt forensisch patholoog Christopher Milroy die voorheen hoofdpatholoog van Scotland Yard was. Milroy onderzocht op verzoek van de verdediging een stukje van de halsslagader die bewaard was bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In het rapport van Milroy staat dat hij een afwijking gevonden gehad, die in uitzonderlijke gevallen kan leiden tot plotseling overlijden. Dit zou kunnen gebeuren als de ader te zeer gestrekt wordt. Het NFI noemt in haar rapport dat Nieuwenhuizen vermoedelijk door schoppen en trappen tegen hoofd en nek om het leven is gekomen. 

Richard Nieuwenhuizen kwam op 3 december j.l. om het leven nadat hij de dag daarvoor op het voetbalveld was mishandeld door een aantal spelers van het B1-elftal van Nieuw Sloten. In totaal zijn zeven verdachten die voor de rechtbank moeten verschijnen. De strafzaak zal komende week inhoudelijk worden behandeld.
 

Provincie: