maandag, 16. september 2013 - 16:56 Update: 03-07-2014 0:52

Spookrijdster veroorzaakt twee ongevallen en rijdt door

Foto van politie agent bij busje | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rheden

Maandagmiddag heeft een spookrijdster voor chaos gezorgd op de A348 tussen Doesburg en Dieren. 'De vrouw veroorzaakte twee ongevallen maar reed door', meldt de politie maandag.

'In beide gevallen kwamen de betrokkenen met de schrik vrij. De spookrijder is echter nog steeds spoorloos', aldus de politie.

Omstreeks kwart voor 14.45 uur werd de eerste melding gemaakt van een spookrijder: een kleine rode auto zou vanuit de richting Doesburg aan de verkeerde kant van de weg in de richting Velperbroek rijden. Bij Dieren reed op dat moment een politiebusje in de richting van Doesburg. Een poging de bestuurster op andere gedachten te brengen mislukte waardoor een aanrijding ontstond. De spookrijder reed echter door.

Ingehaald
Enkele honderden meters verder, ter hoogte van De Steeg, ging het weer mis: een automobilist op weg richting Doesburg had net een andere auto ingehaald en zag zich op de linkerrijstrook geconfronteerd met de spookrijder. Om een aanrijding te voorkomen raakte de automobilist van de weg en strandde onderaan een talud tegen een boom.

'Vrouw op leeftijd'
De spookrijder reed echter verder en is volgens getuigen bij De Steeg de A348 af gegaan maar tot nu toe spoorloos. Het zou gaan om een kleine rode personenauto met een vrouw op leeftijd en met grijs haar als bestuurder.

De politie hoopt op informatie van getuigen om de bestuurster te kunnen achterhalen. Ook hoopt zij dat de bestuurster zich bij de politie meldt. De politie is bereikbaar op 0900-8844.