zondag, 20. oktober 2013 - 18:15 Update: 03-07-2014 0:50

Sterker PSV onderuit in Groningen

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl
Groningen

(Elfvoetbal) PSV is er zondagmiddag niet in geslaagd om de koppositie van FC Twente over te nemen.

Door het gelijke spel van de Tukkers tegen Ajax kon PSV weer aan kop komen in de Eredivisie, maar op bezoek bij FC Groningen liep het tegen een pijnlijke 1-0 nederlaag aan.

De thuisclub werd in eigen huis direct onder druk gezet en had moeite met het aanvallende spel van PSV. De eerste kans was voor Oranje-international Memphis Depay. Doelman Marco Bizot wist echter redding te brengen op het schot van de jonge aanvaller. Aan de andere kant werd Eric Botteghin vrijgelaten bij een hoekschop, maar zijn inzet werd nog net op tijd van de doellijn gehaald. Vlak voor rust zorgde Bizot ervoor dat de bezoekers niet met een voorsprong de rust ingingen.

In de tweede helft was Zakaria Bakkali dichtbij een doelpunt, maar ook ditmaal stond Bizot in de weg. Uit de tegenaanval was het wel raak. Filip Kostic schoot de bal door de benen van doelman Przemyslaw Tyton en liet de Euroborg ontploffen. PSV probeerde vervolgens nog wel de gelijkmaker te creëren, maar hier slaagde het niet meer in. Zodoende loopt PSV opnieuw tegen een uitnederlaag aan.