vrijdag, 26. juli 2013 - 7:53 Update: 03-07-2014 0:54

Storing hulpdiensten Brabant voorbij

foto van P2000 | fbf
Foto: fbf
Tilburg

De storing met de verbindingsmiddelen (P2000 en C2000) waar de hulpdiensten in Brabant donderdagavond mee kampten is voorbij.

Door de storing waren in delen van de provincie de portofoons en mobilofoons niet of moeilijk bereikbaar.

De betreffende eenheden werden vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer met GSM-telefoons aangestuurd. Het ging om technische problemen met zendmasten, maar die waren om 23.30 uur in heel Brabant opgelost. De backupsystemen die door de hulpdiensten zijn gebruikt hebben prima gewerkt.

Opschaling

Er is opgeschaald naar GRIP 2. Dit betekent dat er Regionale Operationele Teams werden opgeroepen, bestaande uit politie, brandweer en ambulancedienst: ondersteund door gemeenten die de aansturing coördineren.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

In de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vielen rondTilburg/Alphen-Chaam masten uit. In de overige delen van Midden- en West-Brabant werkten de alarmeringssystemen normaal.

Veiligheidsregio Brabant-Noord

In de regio Brabant-Noord (Den Bosch, Oss en omgeving) was de bereikbaarheid van de meldkamer via noodnummer 112 op enig moment niet honderd procent betrouwbaar. Met name mensen die de hulpdiensten met een vaste telefoon belden kwamen hier niet altijd doorheen. Het mobiele telefoonverkeer leek wel betrouwbaar.

Veilgheidsregio Brabant- Zuidoost

In de regio Brabant Zuidoost hebben drie zendmasten uitval vertoond. Er zijn geen storingen geweest wat betreft het noodnummer 112. De uitval van de masten hebben niet geleid tot verstoring van operationeel optreden van de hulpdiensten.

Provincie:
Tag(s):