zondag, 24. februari 2013 - 17:04 Update: 03-07-2014 1:02

Strijdend Feyenoord verslaat PSV in sfeervolle Kuip

- (ElfVoetbal)Feyenoord heeft zondagmiddag de Eredivisiekraker tegen PSV op fraaie wijze weten te winnen. De Rotterdammers bogen in De Kuip gedurende de tweede helft een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege door doelpunten van Ruben Schaken en Graziano Pelle.

In een prachtige ambiance ging Feyenoord voortvarend van start. Gedurende de openingsfase was de ploeg van trainer Ronald Koeman enkele malen gevaarlijk bij het vijandige doel. Een treffer van Jean-Paul Boëtius werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Tim Matavz namens de bezoekers gevaar stichtte. Timothy Derijk en Jeremain Lens kregen geel. Laatstgenoemde is hierdoor geschorst voor het treffen met VVV-Venlo aankomende week. Na een halfuur spelen viel het eerste tegenvallende nieuws voor Feyenoord te noteren. De aan de hamstring geblesseerde Bruno Martins Indi werd vervangen door Miquel Nelom. Vijf minuten later ging Oranje-international Jordy Clasie in de fout op het middenveld. De controleur leverde de bal simpel in, waarna Lens profiteerde op aangeven van de slimme Tim Matavz (0-1). Voor de rust probeerde Feyenoord de gelijkmaker te creëeren. Echter behield PSV de controle over het duel. Kort na de rust bereikte Clasie met een uitstekende pass Ruben Schaken, die zich door het strafschopgebied van de bezoekers wurmde. De vleugelaanvaller sloot af met een prima 'wippertje' over PSV-doelman Boy Waterman (1-1). Het antwoord van PSV volgde snel met een prima afstandschot van Dries Mertens, dat werd gepareerd door goalie Erwin Mulder. Even later was Lex Immers gevaarlijk namens Feyenoord. Na 68 minuten spelen bracht Graziano Pelle De Kuip in extase. De Italiaanse goaltjesdief draaide zich knap vrij en liet Waterman vervolgens kansloos met een prachtig schot in de linkerhoek. Nadien kregen de Rotterdammers uit de counter mogelijkheden op een derde doelpunt, terwijl PSV niet meer in staat bleek om tot een slotoffensief te komen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord door beide ploegen. PSV'er Kevin Strootman kreeg in de slotfase een gele prent, waardoor hij net als Lens is geschorst voor het thuisduel met VVV. Door de zege stijgt Feyenoord van de vijfde naar de derde plaats in de Eredivisie. PSV blijft koploper, maar Ajax kan later op de middag op een gelijk puntenaantal komen.