donderdag, 11. april 2013 - 14:59 Update: 03-07-2014 0:59

Studenten zetten handtekening tegen uitbreiding Bindend Studieadvies

Foto van handtekeningen op labjas
Groningen

ROOD, jong in de SP verzamelde donderdag handtekeningen van studenten op een lab jas. Minister Bussemaker van Onderwijs wil dat de Rijks Universiteit Groningen (RUG) gaat experimenteren met een Bindend Studieadvies (BSA) voor het tweede en derde jaar. ROOD-woordvoerder Sara van de Par: 'Studenten zijn geen labratten. Uitbreiden van het BSA is de goedkope en makkelijke weg. Zo krijg je magnetronstudenten: snel klaar en smakeloos .'

De RUG heeft nog niet toegezegd mee te doen aan dit experiment. Ze willen eerst evalueren hoe het BSA nu werkt. Het BSA geldt nu alleen voor het eerste studiejaar. Als studenten niet genoeg punten behalen, mogen ze drie jaar lang niet verder met hun studie.  'De universiteit gaat een evaluatie houden, maar zal daarbij alleen naar de cijfertjes kijken. Wij willen graag horen wat de student zelf te vertellen heeft,' aldus van de Par.

Bussemaker wil dat studenten snel afstuderen, maar werpt tegelijkertijd allerlei drempels zoals een schuldenstelsel op. Moet je veel werken om je studie te betalen of doe je wat extra’s naast je studie? Dan kan je zomaar de pech hebben niet genoeg punten te halen en van je studie worden getrapt. 'Goed en uitdagend onderwijs, met goede begeleiding is de beste garantie voor gemotiveerde studenten,' aldus van de Par.

Provincie:
Tag(s):