donderdag, 14. november 2013 - 16:08 Update: 03-07-2014 0:49

Teeven spreekt demonstrerende advocaten toe

Foto van Fred teeven | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van Fred teeven | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft donderdagmiddag in Den Haag advocaten toegesproken die demonstreerden tegen de plannen voor vernieuwing van het stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Teeven wees de toehoorders erop dat hij altijd bereid is om naar de advocatuur te luisteren en alternatieven wil bekijken.

De staatssecretaris heeft zijn plannen voor de vernieuwing van het stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand uiteengezet in een brief die hij op 12 juli naar de Tweede kamer heeft gestuurd. De brief bevat een pakket aan maatregelen om een kwalitatief hoogwaardig stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand in stand te houden en de toegang tot het recht ook in de toekomst te garanderen.

De maatregelen die nodig zijn om het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand te vernieuwen, leveren ook een besparing op van - in totaal - 85 miljoen euro in 2018. De kosten van gesubsidieerde rechtsbijstand zijn de afgelopen jaren fors gestegen: van 330 miljoen euro in 2002 naar 495 miljoen euro in 2012. Deze ontwikkeling moet worden gekeerd om het stelsel te behouden. De aangekondigde maatregelen leiden naar verwachting tot ongeveer 17 procent minder toevoegingen.

Provincie: