woensdag, 15. mei 2013 - 9:18 Update: 03-07-2014 0:58

Telefoon politie roodgloeiend na Opsporing Verzocht vermiste broertjes

foto van vermiste kinderen | Politie
Foto: Politie
Utrecht

Na de uitzending afgelopen dinsdagavond van Opsporing Verzocht zijn er bij de politie veel nieuwe tips over de broertjes Ruben en Julian binnengekomen.

De telefoon stond tot diep in de nacht roodgloeiend en er kwamen vele honderden tips binnen, zo liet een woordvoerder van politie weten op het NOS Radio 1 Journaal. Een aantal van deze tips is zo belangrijk dat rechercheurs er direct mee aan de slag is gegaan. Maar de tips hebben de politie nog niet dichter bij de jongens gebracht.

De politie liet in Opsporing Verzocht onder meer foto's van kleren van vader Jeroen Denis zien. Ook liet de politie beelden zien waarop de auto van de vader is te zien in Leersum. Achter de vader rijdt een andere auto; de politie wil graag met die automobilist spreken. Verder werd bekendgemaakt dat vader Jeroen Denis contant geld had opgenomen, wat hij normaal nooit deed en een deel van het geld ergens moet hebben uitgegeven, en dat hij een afscheidsbrief op zijn computer heeft achtergelaten. Verder zou hij nog door een getuige in een straat in Neerbeek zijn gezien.

Ergenis
Er is ergenis ontstaan over het feit dat de politie nu pas met deze informatie naar buiten komt. Volgens de PVV en  de initiatiefnemers van de burgerzoekacties had  de politie direct alle beschikbare informatie moeten vrijgeven. Dat stellen zij in de Telegraaf. De initiatiefnemers van de burgerzoekacties Wanda van de Bovenkamp en Marc Satijn in de krant: 'Had die kledingstukken eerder getoond. Dat had wellicht de opsporing kunnen bespoedigen. Er werden immers ook eerder een trekkabel en een spanband getoond.'

Volgens het OM gaat het om ’fasegewijs vrijgeven van informatie en steeds breder rechercheren, waar niets mis mee is’.

Provincie:
Tag(s):