vrijdag, 12. juli 2013 - 20:32 Update: 03-07-2014 0:55

Ten minste zeven doden bij treinongeluk nabij Parijs

Foto van spoor trein rails perspectief | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Bij een treinongeluk in de buurt van Parijs zijn al zeker zeven doden te betreuren. Dit heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls bekendgemaakt.Sommigen zouden verpletterd of geëlektrocuteerd zijn Het aantal doden zal volgens verschillende Franse kranten zeker nog oplopen.

Daarnaast zijn er tientallen gewonden waarvan 9 zeer ernstig, aldus de Franse krant Le Parisien. Ook zitten er nog mensen vast in de  trein.

Het ongeval gebeurde rond 17.15 uur op station van Brétigny-sur- Orge, zo'n 40 km ten zuiden van Parijs. De trein had ongeveer 370 mensen aan boord. Toen de trein het station binnenreed, splitste de trein zich door nog onbekende oorzaak, in tweeën. Een deel van de trein bleef rijden, een ander deel kiepte om op het perron. Volgens Le Parisien zijn vier van de zeven wagons omgekiept. Voordat een deel van de trein uit de rails schoot, werden er hevige schokken gevoeld. Volgens het Belgische VTM Nieuws zouden er 2 weken geleden in een sneltreinvaart nieuwe spoorwissels geïnstalleerd zijn op het station van Brétagny-sur-Orge, zo meldt de Telegraaf.

President François Hollande zou onderweg zijn naar de plek van de ramp. Het is niet bekend of er Nederlanders in de trein zaten. Het treinverkeer in de omgeving is stilgelegd.

Categorie: