woensdag, 30. januari 2013 - 16:25 Update: 08-07-2014 0:26

Tentoonstelling 'Beeld van Beatrix' geopend

Apeldoorn

Oud-premier Dries van Agt heeft woensdag in Paleis Het Loo in Apeldoorn de tentoonstelling 'Beeld van Beatrix' officieel geopend. Aanleiding voor de tentoonstelling is de 75-ste verjaardag van de vorstin op 31 januari 2013.

De expositie toont 65 ingezonden kunstwerken die door een jury zijn gekozen uit de in totaal 2000 ingezonden portretten van Beatrix gemaakt door amateur-kunstenaars. Op de expositie zijn ook tien beroemde portretten van Beatrix te zien die door bekende professionele kunstenaars zijn gemaakt.

Amateur-kunstenaars werden vanaf december uitgenodigd een portret van koningin Beatrix te maken en een foto van het werk in te zenden. Het kon een schilderij zijn, maar ook een tekening, borstbeeld, foto of andere kunstvorm.

Jury
Een deskundige jury, bestaande uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en conservator van Paleis Het Loo Marieke Spliethoff, selecteerde de ingezonden kunstwerken. Tezamen met portretten die vervaardigd zijn door bekende kunstenaars als Andy Warhol, Ans Markus en Marte Röling, worden er op de tentoonstelling totaal 75 werken, de leeftijd van de jarige koningin, getoond.

De tentoonstelling 'Beeld van Beatrix' gaat op de verjaardag van de koningin, donderdag 31 januari open voor het publiek en duurt tot 22 mei 2013.
Categorie:
Tag(s):