maandag, 1. juli 2013 - 12:23 Update: 03-07-2014 0:55

Tijdens en na TT 36 drankrijders betrapt

Tijdens en na TT 36 drankrijders betrapt
Assen

De politie maakte er zich de afgelopen dagen hard voor om de verkeersstromen van en naar het TT-circuit in Assen in goed banen te leiden.

In totaal nam de politie ongeveer 6.800 blaastesten af en constateerde dat 36 bestuurders onder invloed reden. De meeste blaastesten werden afgenomen na afloop van de race, op zaterdagavond en zondag. Dit om te voorkomen dat bestuurders met nog zogenoemd ‘restalcohol’ in het bloed huiswaarts zouden keren. De grootste overtreder blies 640 ug/l.

In Noord-Holland mochten in totaal zeven hardrijders hun rijbewijs inleveren. Vier van hen waren op weg naar of afkomstig van de TT. Een van de bestuurders die zijn rijbewijs kwijtraakte was een automobilist uit Opdam. Op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf passeerde de auto van de man de radarauto met een snelheid van 227 km/uur. Even later reed de auto, in tegengestelde richting, weer langs de radarwagen. De bestuurder werd door een motoragent aan de kant gezet. De bestuurder verklaarde dat iemand anders even daarvoor een proefrit had gemaakt in zijn auto.

Op de snelweg A28 tussen Assen en Hoogeveen waren zondagmiddag twee motrorrijders ‘het haasje’. Een 23-jarige man uit Schiedam en een 24-jarige man uit Brielle gingen onder het oog van de politie verzitten om vervolgens de snelheid omhoog te gooien. Beiden werden geklokt op een snelheid van 196 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Beide motorrijders moesten direct hun rijbewijs inleveren.

Provincie:
Blik op 112: