maandag, 13. mei 2013 - 11:46 Update: 03-07-2014 0:58

Tilburgs bedrijf in vliegtuigmotoren blijft open

foto van vliegtuigmotor | fbf archief
Foto: Archief foto ter illustratie
Tilburg

Vandaag heeft Chromalloy, een bedrijf dat vliegtuigmotoren repareert in Tilburg, aan de werknemers, de gezamenlijke ondernemingsraad (GOR), FNV Metaal en CNV Vakmensen laten weten dat de sluiting van het bedrijf van de baan is. Half januari kondigde het bedrijf aan te willen sluiten. Vandaag zou het ultimatum aflopen dat de vakbonden en GOR het bedrijf hadden gesteld om in te gaan op de eisen voor een goed sociaal plan.

Marry van der Stel, bestuurder FNV Metaal: "Die druk heeft waarschijnlijk bijgedragen aan het besluit om het bedrijf open te houden. Wij zien het daarom als een overwinning van de 180 mensen die bij Chromalloy en JPC werken en de inspanningen die wij samen met de ondernemingsraad hebben geleverd. Dit is goed voor de mensen en goed voor de Nederlandse maakindustrie. De fabriek maakte altijd behoorlijke winst, wij hebben al in januari aangegeven dat de onderbouwing om te sluiten ontbrak. De werknemers hebben zich daar met de gezamenlijke ondernemingsraad terecht niet bij neergelegd. Wel willen wij snel meer weten over het toekomstperspectief en een werkgelegenheidsgarantie".

Arjan Huizinga, bestuurder CNV Vakmensen: "Het is belangrijk om snel te weten hoe de directie van Chromalloy de plannen nu ziet. Komt er nog een andere reorganisatie bijvoorbeeld? De onzekerheid bij de mensen moet zo snel mogelijk weg worden genomen. Wij blijven daarom ook inzetten op een goed sociaal plan".

De vakbonden willen zekerheid dat het geen truc is om alsnog van de mensen af te komen. Daarvoor is een werkgelegenheidsgarantie erg belangrijk. Deze week willen de bonden verder in gesprek met de directie van Chromalloy voor meer duidelijkheid. De vakbonden gaan ook informatiebijeenkomsten organiseren voor de leden die werken bij Chromalloy om de ontstane situatie te bespreken.

Chromalloy is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd ruim vierduizend mensen in dienst heeft, verdeeld over vestigingen in verschillende landen. Tilburg is de enige vestiging in Nederland.

 

Provincie:
Tag(s):