donderdag, 26. december 2013 - 14:36 Update: 03-07-2014 0:46

Tomasson nieuwe trainer Roda JC

fbf
Foto: fbf
Kerkrade

(ElfVoetbal) Om 14.00 uur wordt zijn benoeming officieel gemaakt. Maar de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade is bekend: Jon Dahl Tomasson.

De 37-jarige Deen tekent een contract voor 3,5 jaar in Zuid-Limburg, onthult de provinciale omroep L1 reeds. De voormalige spits wordt op 3 januari gepresenteerd in Kerkrade. Tomasson is een goede bekende van technisch manager Leon Vlemmings van Roda JC.

Het duo werkte samen bij Excelsior, waar Tomasson assistent-trainer was onder Vlemmings. Nadat Vlemmings afgelopen zomer vertrok, nam Tomasson het stokje over. Vlemmings trad drie maanden later in dienst bij Roda JC. Met zijn 37 jaar is Tomasson een van de jongste trainers in het Nederlandse betaalde voetbal.

Tomasson is pas een half jaar hoofdtrainer in Rotterdam. Als speler kan hij bogen op een rijke carrière. Zo speelde hij liefst 112 interlands voor Denemarken. Daarin scoorde hij 52 keer. Hij droeg de shirts van sc Heerenveen, Newcastle United, AC Milan, VfB Stuttgart, Villarreal CF en tenslotte Feyenoord. In augustus 2010 stopte hij als international, in juli 2011 ook als speler na aanhoudend blessureleed na een jaar aan de kant te hebben gestaan.

Bij Roda JC volgt hij Ruud Brood op. Die moest na de 4-3 nederlaag bij hekkensluiter NEC op 14 december vertrekken uit het Parkstad Limburg Stadion. Wie zijn opvolger bij Excelsior wordt, is nog niet bekend gemaakt.

Categorie:
Tag(s):