dinsdag, 6. augustus 2013 - 12:05 Update: 03-07-2014 0:54

Treinconductrice en chauffeur buurtbus mishandeld

Foto van stopknop in bus | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van stopknop in bus | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft maandagavond 5 augustus een 44-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden.

Hij had een conductrice in de trein mishandeld. Ook de chauffeur van een buurtbus werd mishandeld toen de man er met zijn bus vandoor wilde gaan. De man is in verzekering gesteld.

Het incident deed zich even na 18.00 uur voor in de trein en op het station in Brummen. De man was in de trein door een conductrice aangesproken op zijn gedrag. Hij was hinderlijk richting passagiers en op een gegeven moment heeft hij de conductrice op de grond gegooid.

Mishandeling buschauffeur

De politie werd gewaarschuwd en op het station Brummen probeerde de conductrice de man nog tegen te houden. Deze stapte naar de gereedstaande buurtbus en wilde dat de chauffeur direct wegreed. Toen de chauffeur dit weigerde, werd de man gewelddadig en duwde de chauffeur via de bestuurdersdeur naar buiten. Hij wist de bus te starten, maar de chauffeur kon voorkomen dat de man met de bus wegreed. Door het geweld was hij wel gewond geraakt.

Hulp van omstanders

Omstanders grepen in waarna de man er vandoor ging richting het industrieterrein. Hier kon hij worden aangehouden door de gealarmeerde politie.  

Provincie:
Blik op 112: