donderdag, 25. juli 2013 - 11:15 Update: 03-07-2014 0:54

Twee aanhoudingen na ramkraak

foto van ramkraak | fbf archief
Foto: fbf archief
Nieuwegein

In de vroege ochtend van woensdag op donderdag vond een ram- annex plofkraak plaats, gevolgd door een brand. De krakers maakten geen geld buit. De politie hield die ochtend twee mannen aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de kraak.

Na de kraak keken politie-eenheden in de wijde omgeving uit naar de verdachten. Op de Plettenburgerbaan zagen agenten een auto met twee inzittenden in de richting van Utrecht rijden. Zij gingen erachteraan en gaven de bestuurder een stopteken. In de auto zaten een 22-jarige man uit Woerden en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de auto troffen de agenten goederen aan, die mogelijk bij de kraak waren of konden worden gebruikt. Daarop hielden zij de twee verdachten aan, brachten hen over naar het politiebureau, waar zij voor nader onderzoek zijn vastgezet. De auto is in beslag genomen.

Afzetting

Tot het eind van de ochtend was de omgeving van de pinautomaat afgezet, omdat er draden uit het apparaat staken. Personeel van de Explosievenopruimingsdienst stelde een onderzoek in. Daarbij troffen zij een pakketje in de automaat aan, dat zij onschadelijk maakten. Uit onderzoek moet nog blijken wat er in het pakketje zat. Aan het eind van de ochtend werd de omgeving weer vrijgegeven.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):